In acceptiile generale, moarte este vazuta ca un eveniment trist, neplacut –  criterii strans legate de afectiunea pentru persoana care a trecut in nefiinta. In asemenea momente, manifestarile emotionale difera de la o persoana la alta. Anxietatea, depresia, singuratatea sunt stari normale la un astfel de eveniment.

La crestini, obiceiurile sunt variate atunci cand vine vorba despre o inmormantare. Traditiile se fac recunoscute de milioane de ani si difera in functie de varsta, zona geografica sau educatie. Cert este ca in zonele rurale, obiceiurile prin un contur complex, iar randuielile trebuie respectate conform zonei.

In aceste momente, religia are un cuvant important de spus. In cele mai multe localitati, preotul trebuie anuntat imediat cum se afla de nefericita intamplare. Preotul este solicitat din diferite considerente crestine. Aceasta este persoana autorizata care va desavarsi slujba de pomenire si inmormantare.

In ceea ce priveste detaliile organizatorice, pachetele funerare de la Rarox sunt concepute pentru a elimina din stresul impus de cautarea articolelor si accesoriilor pentru inmormantare. Pachetele includ cele necesare pentru ca demersul inmormantarii sa respecte traditiile si obiceiurile crestine.

Pachetele noastre sunt alcatuite din sicriu complet echipat, cruce inscriptionata, toaletare, acte pentru deces de la Primarie, transport. Servicii aditionale se regasesc in functie de costul pachetului. O mentiune care ne recomanda este ca oferim servicii nonstop si dispunem de pachete speciale pentru pensionari.

Obiceiuri in timpul inmormantarii

Trupul decedatului se spala cu apa curata, iar ceea ce este mai putin cunoscut este simbolistica acestui pas. Apa simbolizeaza Botezul prin care persoana trecuta in nefiinta a savarsit comuniunea cu Biserica si religia crestin-ortodoxa. Dupa ce trupul neinsufletit este toaletat corespunzator, decedatul trebuie imbracat cu haine noi si asezat in sicriu cu fata spre rasarit. Aceste aspecte au legatura cu invierea din ziua Judecatii.

Echipa care face parte din firma noastra Rarox a luat in considerare aceste simboluri, iar serviciile efectuate sunt profesionale.

Pe pieptul decedatului se aseaza o icoana sfintita cu chipul Mantuitorului sau a Maicii Domnului. Panza alba ce acopera trupul lipsit de viata simbolizeaza faptul ca sufletul se afla sub acoperamantul Domnului Nostru Iisus Hristos. La capataiul decedatului se aseaza un sfesnic pentru aprinderea lumanarilor.

Acestea trebuie sa fie in permanenta aprinse pentru a calauzi sufletul in drumul spre Rai. Deasupra usii se obisnuieste sa se puna o panza neagra de doliu care va ramane acolo timp de 40 de zile. In pachetele noastre asiguram acest articol inscriptionat cu numele persoanei decedate si datele nasterii si decesului.

Ce nu trebuie facut la o inmormantare – ce obiceiuri sunt evitate?

Unele practici stravechi inca sunt pastrate chiar daca Biserica nu le aproba in totalitate. In zonele rurale si in unele localitati urbane se mai respecta obiceiul care presupune acoperirea tuturor oglinzilor din casa persoanei decedate. Conform superstitiilor, sufletul ramane blocat si ii este respins accesul spre Rai. In alte situatii, se supune ca familia nu trebuie sa se priveasca in oglinzile din casa deoarece risca sa urmeze calea raposatului.

O alta traditie, spune ca persoanele care participa la inmormantare trebuie sa poarte o panglica de culoare neagra. In pachetele noastre de la Rarox am inclus si acest semn de doliu pentru piept. Acestea se poarta timp de 40 de zile in semn de respect pentru persoana ce a fost candva sot, tata, frate sau prieten.

In aceasta ordine de idei, barbatii nu se barbieresc, iar femeile poarta parul despletit. Nu in ultimul rand, hainele celor care participa la eveniment nu trebuie sa fie noi si in nici un caz nu se accepta culorile vii, deschise. Cat despre pachetele funerare propuse de firma noastra, cei care isi doresc sa gestioneze profesional nefericitul eveniment gasesc informatii pe https://funerarenonstop-bucuresti.ro.

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Fill out this field
Fill out this field
Te rog să introduci o adresă de email validă.
You need to agree with the terms to proceed