In momente de grea incercare sunteti coplesiti de emotii si de tristete profunda, incat unele decizii le veti lua la foc automat. Nu cantariti prea mult,  nu comparati pentru ca in mare parte mai toate serviciile funerare sunt la fel. Totusi nu veti dori sa patati amintirea celui drag si sa va confruntati cu situatii neplacute din cauza unor alegeri nepotrivite.

In randurile ce urmeaza va punem la curent cu ce trebuie sa stiti despre transportul funerar, detalii despre masinile din dotare. Dupa cum bine stiti (vizionati si pe pagina noastra categoria de transport funerar) dispunem de un astfel de serviciu, detinem o flota auto corespunzatoare pentru a transporta defunctul si asta in conditii optime, cu masini care fac si o buna impresie la orice inmormantare, oricat de mare va fi acel eveniment funerar.

Transportul defunctului, un strict necesar

In trecut se obisnuia ca sicriul sa fie pus pe caruta, tras de cai sau de boi, daca vorbim de car. Erau maniere rudimentare prin care oamenii incercau sa duca la groapa defunctul. Din ratiuni practice si necesare, sicriul era mult timp tinut pe umeri de grupuri de barbati.

In timp, evolutia serviciilor de profil s-a dovedit a fi avantajoasa, iar acum putem vorbi de masini speciale pentru aceasta misiune. Sunt dotate ca la carte, dupa cum prevede si legea. Iata ce trebuie respectat:

  • O lungime de cel putin 210 cm si o latime de cel putin 90 cm. Asadar, indiferent cat de mare este sicriul, acesta trebuie sa intre inauntru complet, desi traditional, pe drumul spre groapa se obisnuieste a tine masina deschisa.
  • Sa aiba toate actele corespunzatoare, ca orice alt vehicul care ruleaza pe strazile din tara – RAR, asigurare, autorizatie de transport.
  • Zona in care sicriul sta trebuie delimitata si are nevoie de dezinfectare constanta, ceea ce face ca adesea sa vedeti ca masinile de acest gen sunt captusite cu un invelis metalic.
  • Sa existe paravan ce desparte habitaclul pentru sicriu de zona destinata pasagerilor din fata sau de sofer.
  • Pentru distante mari parcurse, masina trebuie sa fie prevazuta cu sistem de racire.

Sicriul este stabil pe toata durata evenimentului, desi nu se circula cu viteza. Masinile de transport pentru defuncti pot fi prevazute cu o sina ce incadreaza zona unde sicriul va fi amplasat si totodata nu permite ca acesta sa se deplaseze pe durata transportului. De obicei sunt masini cu folie neagra, iar acest amanunt poate conta pentru unii, tinand cont de intimitatea dorita.

In mod traditional, masina care transporta defunctul are pe ambele parti coroane de flori. Explicatia este una simpla si tine de faptul ca drumul sa ii fie presarat cu flori, acestea fiind in acest context si un simbol al vietii. Coroanele de flori sunt de regula si mesaje transmise familiei, condoleantele exprimate, asadar isi gasesc si un rol decorativ acum. Nu este obligatoriu sa faceti asta, dar cel putin coroana de flori din partea familiei ar trebui sa insoteasca sicriul, asa cum acesta nu poate fi transportat fara capac si crucea defunctului, toate impreuna.

Transport funerar de la Rarox

Va intampinam nevoia de transport funerar si va punem la dispozitie masini ce pot fi inchiriate pentru ziua inmormantarii. Masina va transporta defunctul de la capela la cimitir.

De asemenea, va punem la dispozitie masini pentru transportul celor din familie si a celorlalti participanti la eveniment. Incarcatura emotionala a drumului fara intoarcere este uneori prea mult pentru a putea parcurge distante mari.

In functie de pachetul de servicii funerare ales aveti inclusa si manipularea sicriului. Detalii aici.

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Fill out this field
Fill out this field
Te rog să introduci o adresă de email validă.
You need to agree with the terms to proceed